PC voor Lisette.

 • We gaan verder waar we de vorige keer gestopt zijn, namelijk bij de lege kast die is overgebleven na het ombouwen naar de Coolermaster kast. En deze nu nog lege kast moet een PC voor Lisette gaan worden, te gebruiken voor wat eenvoudige foto bewerkingen/beheer, en natuurlijk inernet/e-mail/office, maar voor dat laatste is niet veel nodig.


  Dit is de lege kast die is overgebleven na het ombouwen van het Asus P5P800 moederbord met processor (P4 2.8 Ghz) naar de Coolermaster kast. Alleen de CD brander is in deze kast achtergebleven.


  Diezelfde lege kast met enkele van de onderdelen die we gaan gebruiken uit een andere computer. Het moederbord is een MSI 694T Pro (slot 370, FC-PGA) inclusief Intel Celeron 1,3 GHz Tualatin (FC-PGA2) en koeler, overgebleven na de Computerverherbouwing. Ook de voeding en de Nvidia Geforce-4 MX440 van Sparkle zijn afkomstig van dezelfde computer.


  Het moederbord inclusief processor is nu ingebouwd in de kast. Ik heb de processor op het moederbord laten zitten met de koeling na het uitbouwen uit de vorige computer. Toen kon dat nog, de koelers zijn daar tegenwoordig te groot voor, het moederbord past nooit meer in de doos. Ook de voeding heeft inmiddels z’n plek gevonden.


  De ‘nieuwe’ kast met een nog wat oudere computer: Medion PC (Mediamarkt) met een micro-ATX moederbord, Intel P3 750 Mhz. Ook uit deze computer halen we wat onderdelen voor onze PC.


  De componenten die we nog gaan inbouwen op een rijtje. V.r.n.l. : 3,5 inch floppy drive (ja, ze bestaan nog!), CD drive en twee maal een hard disk. De harddisks en de floppy drive ingebouwd, vrij dicht op elkaar, met wat modernere spullen die wat meer warmte produceren zou dit met harddisks niet meer kunnen. Ook het geheugen zit op z’n plaats. We hebben drie slots voor geheugen, geen dual channel dus.


  De videokaart (AGP) ingebouwd, de Sparkle MX440. En ook nog een netwerkkaartje, we willen natuurlijk wel de computer in ons netwerk hangen voor de internetaansluiting en de printer die via het modem aan het netwerk hangt.


  Nou alles zit weer zo’n beetje op z’n plek, inclusief de gebruikelijke kabelspaghetti. Goed te zien zijn de platte IDE kabels, ik heb niet genoeg ronde kabels om ook deze kast daar van te voorzien. De kast kan dicht en we kunnen Windows XP weer gaan installeren.


Leave a Reply!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2005-2024 Marcoswebstek All Rights Reserved