Witlof Parmezan.

  • Een eenvoudig maar lekker witlof gerecht uit de oven, en makkelijk klaar te maken.


    Ingrediënten:

    Witlof

    Zakje geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano (Lidl)

    Droge witte wijn

    Peper en zout

    Olijfolie


    Bereiding:

    Meng de geraspte parmezaanse kaas, met 1 deel olijfolie en 2 delen witte wijn. Het moet een smeuïg mengseltje worden. Eventueel wat peper en zout toevoegen voor de smaak.


    Witlof schoon maken halveren en met de platte kant in een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen.


    Het kaas/olie/wijn mengseltje over de witlof verdelen. Ongeveer 20 á 30 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 200°C. Als de kaas een lichtbruine stevige korst heeft is de witlof goed.

    Smakelijk eten!

Leave a Reply!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2005-2020 Marcoswebstek All Rights Reserved