Nasi Goreng.

 • Voor nasi goreng zijn vele recepten te vinden op internet (Google: 1.100.000 hits voor nasi goreng). Ik heb niet de illusie dat dit het ‘orginele’ recept zelfs ook maar benaderd, maar het is wel lekker en gemakkelijk/snel. Voor het gemak maak ik gebruik van een zakje met kruidenmix. Zo’n mix kun je ook zelf maken door de ingrediënten (komijn, wortel, ui, koriander, knoflook en prei) bij elkaar te zoeken en naar eigen smaak te mengen.


  Ingrediënten:

  1 pak rijst

  Zakje nasi mix (bijv. inproba (50 g.))

  Vlees: varkensvlees of kip

  (olijf) olie

  Paprika

  Ui

  Prei

  Zelf gebruik ik meestal olijfolie, maar deze verbrand sneller dan zonnebloemolie of arachideolie olie. Opletten dus! Voor het ‘echte’ wokken is olijfolie niet geschikt.

  Bereiding:

  Rijst koken volgens recept. Ik gebruik bij voorkeur zilvervliesrijst, maar iedere andere rijst is ook geschikt. terwijl je de rijst kookt ga je verder met het vlees en de groente.


  Vlees in stukjes snijden en bakken in olie. Nasivlees zoals je dat in de supermarkt koopt is meestal wat vetter varkensvlees,  maar ik gebruik meestal kip of ander varkensvlees wat ik dan zelf snij. Ui grof snijden en even meebakken. Paprika in stukjes snijden en meebakken. Als laatste heel kort de prei meebakken.

  Hier wordt het zakje met kruidenmix aan toegevoegd, niet eerst in water wellen, maar zo toevoegen.

  Goed doorroeren en ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan laten stoven.

  Rijst toevoegen en omscheppen zodat alles goed gemengd is.

  Een goede combinatie is die met kipsaté en saté saus. Ook lekker hierbij zijn kroepoek, gebakken uitjes en atjar tjampoer.

  variatie:

  Niet echt een variatie, maar als je niet veel tijd hebt of geen zin om veel te snijden kun je een groente pakket kopen. Er zijn verschillende pakketten te koop naar ieders smaak.

  EET SMAKELIJK ! ! !


Leave a Reply!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2005-2024 Marcoswebstek All Rights Reserved