Wednesday, 19 of February of 2020

Home Recepten Computer Foto's LINKS

Tomatensaus.

Je kunt in de winkel tomatensaus of pasta saus kopen, maar zelf maken is uiteraard veel lekkerder. Je kunt goede rijpe of overrijpe tomaten gebruiken. Tomaten die je niet meer in een salade zou doen kunnen nog prima in de saus. Als er geen goede tomaten te krijgen zijn dan kun je tomaten uit blik gebruiken. Die zijn van goede kwaliteit voor tomatensaus.


Ingrediënten:

Ongeveer een kilo goede rijpe tomaten

Paar teentjes Knoflook

1 Ui

Olijfolie

Basilicum

Snufje suiker


Bereiding:

Snij de knoflook teentjes in kleine stukjes, snijden is lekkerder dan uitpersen. Omdat de saus nogal lang op het fornuis staat, blijft de knoflooksmaak beter bewaard.

Snij de ui en de tomaten in stukjes. Verhit de olijfolie met de knoflook en de in stukjes gesneden ui, eventjes laten fruiten. Voeg de stukjes tomaat toe. Voeg als laatste basilicum en een beetje suiker toe. Op een laag vuurtje laten pruttelen tot de saus ingedikt is, dit kan wel enkele uren duren.


Zo ziet de saus er dan ongeveer uit

De saus kan als basis voor op de pizza gebruikt worden, maar is ook heel lekker met gehaktballetjes of als basis voor pastasaus.Leave a comment


© 2005-2020 Marcoswebstek All Rights Reserved