Pizza.

 • Voor het maken van pizza gebruik ik inmiddels twee recepten, een beetje afhankelijk van de situatie. Ik heb meerdere recepten uitgeprobeerd maar ben bij de twee recepten die ik hier geef blijven steken. Het eerste recept is een vierkante pizza in het bakblik van de oven. bij het tweede recept maak ik gebruik van ronde blikken waarop ik een dunnere pizza maak.


  Ingrediënten:

  Brooddeeg volgens het brood recept

  Voor de vulling:

  Tomatensaus of gepelde tomaten uit blik (zie recept)

  Kaas (geraspt)

  diverse soorten kaas zoals Mozzarella/feta etc.

  Paprika

  Basilicum

  Oregano

  Zwarte olijven

  Olijfolie


  Bereiding:

  Recept 1:

  Voor dit recept begin je met het basis recept voor brood.

  De ‘vorm’ die je dan kunt maken met het deeg is de welbekende platte ronde vorm. Je kunt ook een andere vorm kiezen. Ik zorg zelf altijd dat de bodem van m’n bakplaat geheel bedekt is.


  Voor de vulling kun je eigenlijk zelf de ingrediënten kiezen. Een soort basis vulling is tomaten, paprika, uien, kaas en zwarte olijven. Niet alles is geschikt om als vulling te gebruiken. Uitproberen is hier het toverwoord. Zorg dat de vulling niet te nat is want dan wordt de pizzabodem te zacht aan dat komt de smaak niet ten goede. Ik gebruik vaak tomatensaus als basisvulling.


  Wat ook heel goed kan als je geen tomatensaus bij de hand hebt is gepelde tomaten uit blik; tomaten in stukjes snijden en het sap met wat basilicum en oregano over de bodem uitsmeren.

  Lekker is om verschillende soorten kaas te proberen zoals gorgonzola en mozzarella, maar ook oude kaas is heel lekker.

  De pizza wordt ongeveer 30 min. gebakken in een op 180ºC. voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat de vulling niet aanbrand.


  En dan, eten maar!!

  Recept 2:

  Ook bij dit recept begin je met het basisrecept voor brood. Met deze hoeveelheid deeg kun je vier pizza’s maken. Verdeel het deeg in vier stukken en kneed de stukken (Je kunt het deeg eventueel bewaren in folie ingepakt in de koelkast).


  Neem een bolletje deeg en rol het uit met de deegrollen tot je een mooie platte ronde pizza hebt.

  Leg het deeg op de bebloemde pizzavorm en snij de overtollige delen van de rand af, dit kun je weer gebruiken bij de volgende pizza.

  De pizza wordt dun ingesmeerd met de welbekende tomatensaus en eventueel wat andere ingrediënten. De pizza gaat nu ongeveer 8 tot 10 minuten de oven in. de oven in op de hoogste temperatuur, bij ons ongeveer 220°C, met daarin op de bodem een stoeptegel.


  Na deze eerste keer in de oven kan de pizza nog een keer kort de oven in met bijvoorbeeld wat kaas, champignons, uien. Je kunt ook de pizza ongeveer 12 a 14 minuten in één keer bakken.

  Eet smakelijk, en kijk ook eens naar de pizzabakkers in actie.


Leave a Reply!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2005-2024 Marcoswebstek All Rights Reserved