Day 15:22
-
Saté saus.
Onmisbaar bij de saté, maar ook heel lekker bij de gado gado en de nasi. En ook bij de BBQ, is een goede pittige saté saus lekker.
continue reading -
Kip saté (saté ajam).
Saté betekend stukjes geroosterd vlees aan een spies, en is van oorsprong Indonesisch en Maleis. Saté word ook wel geschreven als sateh of satay. De saté die ik maak is meestal van kipfilet en die noem je dan saté ajam. Soms gebruik ik varkensvlees en dan de haas daarvan. Maar dat is een kwestie van smaak. Je kunt heel goed saté maken met wat vetter vlees.
continue reading
-
Nasi Goreng.
Voor nasi goreng zijn vele recepten te vinden op internet (Google: 1.100.000 hits voor nasi goreng). Ik heb niet de illusie dat dit het ‘orginele’ recept zelfs ook maar benaderd, maar het is wel lekker en gemakkelijk/snel. Voor het gemak maak ik gebruik van een zakje met kruidenmix. Zo’n mix kun je ook zelf maken door de ingrediënten (komijn, wortel, ui, koriander, knoflook en prei) bij elkaar te zoeken en naar eigen smaak te mengen.
continue reading